DOLBY ATMOS

I kväll drog X-Factor igång på TV4.
En serie som jag följt under många år från Storbritannien och en serie som jag tycker slår det trötta Idol-konceptet med hästlängder.
Det jag gillar med just X-Factor UK är att de har hög nivå på artisterna. Det är otroligt välproducerat och hela idén med att dela upp i fyra kategorier med tjejer, killar, över 25 samt grupper är lysande. Att sedan Storbritannien kan det där med popmusik samt har otroligt starka gästartister är ju bara grädde på moset.

När TV4 nu tar konceptet över Nordsjön skulle det kunna – som så många andra program – bli en blek kopia av sin storebror. Men jag måste nog säga att TV4 gjorde en bra version av programmet.
Det var snyggt klippt och det något smöriga från UK har behållits, utan att det förstör (som att Freja fick sjunga två gånger – för att hon sjungit på sin fars begravning. Smörigt ja. Onödigt för en som redan var framröstad – definitivt, men ändå fungerande TV).
Kul också att de började starkt med lilla Isak som charmade alla!

Jag gillade att juryn kändes ärlig utan att vara plump eller för smickrande. De sa ofta rätt saker, och lade ner krossade artistdrömmar försiktigt. Vi behöver liksom inte ett nytt mobbdningsprogram, utan ett program som fokuserar på bra artister, samt sållar bort de dåliga.
Här kan bli svenska X-Factors största problem dock. Vi har inte riktigt samma nivå på våra kommande artister som Storbritannien. I alla fall inte än så länge. Men med bra TV-producenter, och en lysande Daniel Hellenius så kan det ändå bli några riktigt underhållande veckor i TV-soffan.
Om jag nu orkar med sämre reklam än i UK…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011