Priset för att visa sig sårbar i ett förhållande kan ibland vara väldigt högt. Den där blandade oron, upprymdheten och spänningen som uppstår vid mötet med någon man klickar med är det som driver oss att tänja på gränserna. Men i just i relationer där förälskelse är det centrala finns ett visst element av maktutövande gentemot varandra. Allt för ofta har vi förmågan att få den andra personen att känna sig som allt eller absolut ingenting. Det är just denna paradoxen duon Mob Rich försöker förmedla genom nya singeln Everything and nothing. En alternativ indie-rock låt som inledningsvis är relativt drömmande. Med släpande sång och akustisk gitarr. Något som förändras snabbt när vi väl når refräng och med små medel ger oss extra allt till en fullkomlig explosionsartad arena-hook.

Något som jag lägger märket till är att duon rakt igenom fått till ett riktigt snyggt ljud på trum-komp. Kanske lite väl nördigt att lyssna på ljud istället för helhet, men snyggt är det iaf. Detta kompletteras med distade elektriska synthar och subtilt gitarrspel. Någonstans förs tankarna till Imagine Dragons, vet inte om killarna i Mob Rich gillar den liknelsen, men jag tycker mig i alla fall höra väldigt mycket av deras sound. Och det är om något bara en väldigt positiv liknelse. 

Låten Everything and Nothing är från en otroligt efterlängtad kommande platta som släpps senare i år. Med imponerande streaming-siffor förstår jag att fansen väntar med iver på vad som komma skall. 

Självklart måste en såhär lysande singel kompletteras med en matchande video. Inspelad i downtown Atlanta, ger Mob Rich oss en avskalad men otroligt artistisk video som förstärker låten ytterligare. Den nästan gör en lite lycklig. Eller vad tycker ni? Ta en titt och bedöm själv. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply