En djup mörk synt-pad möter oss i den hypnotiserande singeln Diamond Eyes från duon Fly By Midnight. Om inte det här skriker hit så vet jag inte vad! Soundet stämmer så perfekt in med hur popmusiken låter nu. Det är maffigt, groovy/funky med 80-tals disco känsla utan att på något sätt bli töntigt. Som om The Weeknd och Dua Lipas senaste album smälts ihop och skapat en hybrid. Jag kommer definitivt att spela den här låten om och om igen ett bra tag framöver. 

Singeln i sig är som hämtad ur ett farligt bildrama, skulle lika gärna kunna vara ett av ledmotiven till kult-rullen Drive. Lyssnar vi noga till texten hör vi dessutom hur huvudpersonen fått smak på det öde hen är född till och kör hela natten för att få stirra in i den diamant-glittrande blicken på detta öde. Metaforiska? Troligtvis. Effektfullt? Helt klart! 

I dagsläget har duon Fly By Midnight uppnått imponerande 30 millioner streams på Spotify och har gått varma på diverse listor streamingtjänster runt. Nyligen släppte duon collaboration EP:n Plus One där de valt att samarbeta med diverse duktiga musiker i hopp om att släppa en dynamiskt stark indie-pop sensation. 

Ni hör singeln Diamond Eyes och även EP:n Plus One här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply