Med över 100 miljoner streams i ryggen släpper nu Svenska Rasmus Hagen ett helt album som han varit med och skrivit, producerar samt mixat. På albumet Love & Hurt hör vi bland annat den lysande singeln If You’re Hurting. En känslosam mid-tempo låt med vackert avskalad produktion, nervkittlande sång och en luftig elgitarr-slinga som ramar in hela tracket.

Med inspirationskällor som John Mayer och Lauv hamnar Rasmus musik någonstans mellan akustisk soul och kommersiell pop. Hans röst är både tidlös och väldigt ”nu”, produktionerna håller en internationell klass och låtskrivartalangen är definitivt där. Enligt mig ska det ska mycket till för att vi inte ska höra Rasmus musik streamas miljontals gånger och spelas mycket på radio framöver.

Vanligt förekommande är att artister ofta omvärderar sitt sound och ofta börjar i en ende men slutar någon annanstans. Rasmus har dock vetat hela tiden exakt vilken genre han vill göra och hur det ska låta. Således en ren och skär independet-artist som helt och hållet styr sin egen musikresa. Vilket även är ganska talande för vart en måste vara idag för att lyckas som artist. 

Om albumet säger Rasmus: 

”Så länge jag kan komma ihåg har det varit en milstolpe och en dröm för mig att släppa mitt första egna album. Det känns surrilistikt att däntilgen kunna göra det och på samma gång känns det otroligt naturligt. Jag är väldigt stolt över varenda sång på albumet.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply