Idag släpper den svensk-isländske singer-songwritern Freyr låten Nicotine bunker tillsammans med en musikvideo som har premiär här i bloggen. Det är även titelsåret på sångarens debutalbum som släpps den 28:e Maj.

Nordiska Favoriter

Låten i sig är behaglig folkpop där Freyrs mjuka röst passar perfekt tillsammans med den arrangemanget medan sångaren sjunger om en plats där hippies kan träffas för att lyssna på musik, röka och bara slappna av.

”Låten handlar om någon redlig, som befinner sig helt slumpmässigt i en nikotinbunker. Överraskande, trots hans fördomar, finner han sig förälskad i värden. Som låtskrivare har jag ganska ofta hittat mig själv bland andliga människor, särskilt när jag reser med min gitarr. Även om jag inte röker eller läser tarotkort – har jag varit varmt välkommen att spela min musik för dem.”

I videon till Nicotine bunker får vi följa en liftande Freyr som plockas upp av ett par kvinnor en husbil.

”För videon tyckte vi att en husbil skulle vara en bra metafor för en sådan plats. Särskilt när det placeras någonstans på landsbygden där det är lugnt.”

Så följ med Freyr på sin resa här i bloggen och känn gemenskapen och kärleken tillsammans med en av de finaste singer-songwriters som du kan uppleva just nu.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.