Jo, produktionen här är väldigt mycket 90-tal. Men det är inte DET Basic Elements som gjorde The Ride och The Fiddle som här återuppstått och släppt ny musik.

Detta Basic Elements kommer från USA, närmaste bestämt i Phoenix, Arizona. De var lokala hjältar under 80-talet och gästade flitigt olika klubbar i staden.

Nu är de tillbaka för att lansera sig själva lite bredare – som man kan göra dessa tider – fast med musiken de faktiskt skrev då och nu producerat för att passa dagens öron lite bättre. Så tillsammans med producenten Ed Buller som bland annat arbetat med band som Suede och Pulp släpper de här singeln Scream 4 Love. En smått lysande poplåt som känns väldigt mycket tidigt 90-tal i produktionen och där syntharna samtidigt känns härligt 80-tal. Det är som U2s Achtung Baby-era mixades med Yazoos Don’t go, typ.

Jag gick i alla fall igång på denna nya nostalgitripp. Detta är ju ett sound som jag älskat i 30 år, så när det kommer något nytt som låter precis så är det bara att omfamna.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply