Jo, produktionen här är väldigt mycket 90-tal. Men det är inte DET Basic Elements som gjorde The Ride och The Fiddle som här återuppstått och släppt ny musik.

Popmuzik Popcast

Detta Basic Elements kommer från USA, närmaste bestämt i Phoenix, Arizona. De var lokala hjältar under 80-talet och gästade flitigt olika klubbar i staden.

Nu är de tillbaka för att lansera sig själva lite bredare – som man kan göra dessa tider – fast med musiken de faktiskt skrev då och nu producerat för att passa dagens öron lite bättre. Så tillsammans med producenten Ed Buller som bland annat arbetat med band som Suede och Pulp släpper de här singeln Scream 4 Love. En smått lysande poplåt som känns väldigt mycket tidigt 90-tal i produktionen och där syntharna samtidigt känns härligt 80-tal. Det är som U2s Achtung Baby-era mixades med Yazoos Don’t go, typ.

Jag gick i alla fall igång på denna nya nostalgitripp. Detta är ju ett sound som jag älskat i 30 år, så när det kommer något nytt som låter precis så är det bara att omfamna.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.