Tredje singeln från Kanadensiska BRDGS kommande EP heter Tonight (I’m Gonna Cry Myself to Sleep). Ironiskt nog släpptes denna anthem för de som sörjer förlorad kärlek på självaste alla hjärtans dag. Låten kontrasterar sött och salt i den mening att produktionen är upplyftande medan texten är sorglig och bär på mycket sårade känslor. Det är medryckande och hookigt. Tracket i sig är uppbyggt kring en akustisk gitarr, drivande trumbeat och bas. Enkelt effektivt och riktigt oemotståndlig pop. 

Apple Music Svensk Pop

Trots att pop emellanåt kan bära på en relativt slätstruken text finns det något starkt i just den här låten. Taskigt översatt är textraden: 

”Ikväll ska jag gråta mig själv till sömns, vakna upp med tårar på täcket, kanske är den sjunde gången den här veckan men det finns inget hopp om att du ska håll om mig. Men det är okej jag kommer gråta tills jag inte längre behöver.” 

Otroligt talande för hur många av oss ger igenom ett break-up. Det finns inget tydligt facit för hur en hanterar kärlek som längre inte är. Det gäller bara att hantera det på bästa sätt, och om det betyder att man måste gråta hela tiden så är det helt okej. 

Ni hör den starka pop-singeln Tonight (I’m Gonna Cry Myself to Sleep) från BRDGS här på Popmuzik. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.