Tredje singeln från Kanadensiska BRDGS kommande EP heter Tonight (I’m Gonna Cry Myself to Sleep). Ironiskt nog släpptes denna anthem för de som sörjer förlorad kärlek på självaste alla hjärtans dag. Låten kontrasterar sött och salt i den mening att produktionen är upplyftande medan texten är sorglig och bär på mycket sårade känslor. Det är medryckande och hookigt. Tracket i sig är uppbyggt kring en akustisk gitarr, drivande trumbeat och bas. Enkelt effektivt och riktigt oemotståndlig pop. 

Trots att pop emellanåt kan bära på en relativt slätstruken text finns det något starkt i just den här låten. Taskigt översatt är textraden: 

”Ikväll ska jag gråta mig själv till sömns, vakna upp med tårar på täcket, kanske är den sjunde gången den här veckan men det finns inget hopp om att du ska håll om mig. Men det är okej jag kommer gråta tills jag inte längre behöver.” 

Otroligt talande för hur många av oss ger igenom ett break-up. Det finns inget tydligt facit för hur en hanterar kärlek som längre inte är. Det gäller bara att hantera det på bästa sätt, och om det betyder att man måste gråta hela tiden så är det helt okej. 

Ni hör den starka pop-singeln Tonight (I’m Gonna Cry Myself to Sleep) från BRDGS här på Popmuzik. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply