Göteborgsgruppen Honey Mustard släppte sitt självbetitlade debutalbum i veckan.
Being Blogged slängde iväg några frågor till killarna som svarades av Leo Näsström .

Being Blogged : Hur skulle ni beskriva er musik för de som inte hunnit lyssna på er än?

Leo : Alternativ indie/pop/rock. Klassisk sättning; gitarr, bas, trummor, sång.
Vi brukar tycka det är bäst att låta lyssnaren själv avgöra eftersom vi själva har svårt att definiera oss genremässigt.

Being Blogged : Hur träffades ni?

Leo : Vi kommer alla fyra från samma stad, Västervik, och lärde känna varandra under och efter gymnasietiden. Vi var ett gäng som hängde mycket ihop och alla hade tidigare spelat i olika band, några av oss i samma band till och med.
När vi till slut blev trötta på att bo i en liten stad flyttade vi i princip samtidigt till Göteborg. Vi hade snackat om att börja spela ihop långt innan men det var först efter ett halvår som vi började repa ihop i Göteborg hösten 2007. Från början hade vi ingen uttalad idé om hur vi ville låta utan vårt sound har utvecklats efterhand och gått från att var mer hårt och smutsigt till hur vi låter idag.

Being Blogged : Hur länge har ni jobbat med ert album?

Leo : Processen startade egentligen för cirka två och ett halvt år sedan när de första låtarna blev till. Fler och fler låtidéer kom till efterhand som vi gjorde demos på och när vi kände att vi hade ett gäng låtar som vi tyckte var tillräckligt bra röstade vi om vilka låtar vi skulle spela in.
Vi spelade in i två omgångar, först förra vintern och sedan förra sommaren. Mixning och mastring blev färdigt i vintras när vi hittat bra folk som vi trodde skulle göra ett bra jobb. Det har varit en lång och utdragen process men sammantaget har själva albumet kanske tagit en eller två månader, effektiv tid räknat.

Being Blogged : Varför fick inte skivan ett egen namn?

Leo : Finns nog ingen direkt idé bakom det, utan vi tänkte nog lite att första albumet för många band och artister brukar vara självbetitlat. Det finns heller inget direkt genomgående tema eller liknande som vi annars kanske hade kunnat döpt albumet efter.

Being Blogged : Vem har designat det snygga omslaget och varför just burar?

Leo : Det är en vän till oss, Edward Forslund (som bland annat spelar i bandet Riddarna ). Han har gjort en del grejer åt oss tidigare, bland annat vår före detta MySpacedesign, och vi kände oss säkra på att han skulle göra ett bra jobb med omslaget. Burarna var hans idé – han fick lyssna på skivan och låta sig inspireras av låttitlarna och hur det lät. Sedan kom han med några förslag på omslag och vi tyckte burmotivet var bäst.

Being Blogged : Vilka andra artister inspireras ni av?

Leo : Vi har alla olika influenser, med några gemensamma nämnare,  Nirvana till exempel, som alla fyra i bandet någon gång har lyssnat på. Men det rör sig om allt mellan himmel och jord. Från lugn musik som singersongwriter-grejer till metal/hårdrock och det mesta däremellan.

Being Blogged : Vad är planen för er nu när skivan är ute?

Leo : Försöka få spridning på musiken att så många som möjligt får chansen att höra den. Sedan hoppas vi kunna boka in lite spelningar, både i Sverige och utomlands. Vi har även pratat om att trycka upp en vinylversion av albumet framöver. Men helst vill vi komma ut och spela för så många som möjligt, det är vad vi tycker är roligast, att spela live. Sedan kommer vi säkert gå in i en ny låtskrivar-fas.

Lyssna på Honey Mustard

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.