Maude Latour teasade nyligen nya låten Walk Backwards på plattformen som totalt dominerar ödet för en låt just nu (ja jag menar TikTok). Teasern blev viral över en natt och skapade ett stort intresse inför släppet. Singeln bjuder på alldeles perfekt indie-pop. Det är avslappnat, men ändå närvarande, chill men ändå ”in you’re face”. Det finns en attityd och närvaro i Maudes röst som påminner väldigt mycket om megastjärnan Lorde

Singeln behandlar ämnet kärlek. Mer specifikt de suddiga linjerna som ibland uppstår mellan kärlek och romantik. Nåt som Maude själv tampats med i relationen till sin bästa vän. Artisten berättar: 

”-Vi har en så strikt indelning på våra relationer och försöker sätta dem i lådor. Kärlek är flytande, befriad, den kommer i vänskap, främlingar vi ler mot, romantik, familj och små konversationer under våra dagar. Upplösande av dessa stela strukturer leder till frihet i alla typer av kärlek, så att vi kan känna igen den överallt. Walk Backwards handlar om djupet i min bästa vänskap. Det är det närmaste förhållandet jag någonsin har haft, det har gjort att alla jag någonsin har träffat är avundsjuka och förvirrad över dess betydelse. Denna tjej är min resa eller dör, jag skulle gifta mig med henne, och hon är ansluten till mig på det djupaste sättet någon person kan vara.” 

Ett otroligt fint budskap och därtill kanske något värt att omvärdera själv. I mitt tycket uppskattas det alltid när artister förmedlar något starkt genom sin musik. Så den här låten blir såklart ännu starkare i mina ögon. 

De dansanta bekännelserna med känslomässig innebörd är enligt artisten själv hennes styrka och det hon önskar förmedla med sin musik. Ni hör singeln Walk Backwards här i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply