Lovande Taylor Roche började skriva singeln Why can’t we? redan 2018. Låten kom till av oron att våga säga till en tjej han träffat ett tag hur han verkligen kände. I ren desperation skrev han orden ”why can we?” högst upp på ett papper och listade allt han önskade säga till henne. Ganska hög igenkänningsfaktor på det där skulle jag säga. 

Nya Zealand födda Taylor Roche är ingen nykomling inom musikskapande, han har praktiskt taget framträtt på scener runtom Nya Zealand och Australien sedan barnsben. Artisten spenderade även ett och ett halvt år resande runt halva världen, i ett nio personer stort pop-partyband. Men önskan om att nå ut med den egna musiken drev honom till att hela tiden jobba med sitt projekt vid sidan av. Något som vi nu ser resultat av i singeln Why can’t we?

Taylor har en förkärlek till djupa synthar som inverkar med subtil inspiration från 80-tals pop-ballader och hip-hop. Ganska trevliga inspirationskällor om ni frågar mig. 

Om Why can’t we berättar artisten: 

Why can’t we är centrerad kring tanken, varför kan vi inte bara vara här och nu och säga vad vi känner. Istället för att vara så upptagna i vår egen orolighet kring om saker och ting händer i rätt tid och därav sätta våra känslor på en piedestal.” 

Ni hör singeln i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply