Efter att ha släppt EP:n Arteries i höstas från vilken du bland annat hört låtarna Don’t be like that och Air I breathe här i bloggen, är Sophie Blair nu aktuell med den uppföljande singeln Are you thinking about me?? Låten i sig är även första smakprovet från sångerskans kommande andra EP Flatline.

Här bjuds vi på medryckande och rytmisk pop med den 22-åriga sångerskan. Skön känsla som kryddats med snygga stråkar. Något som man nästan skulle kunna förvänta sig då Blair i grunden är utbildad violinist samt att hon läste klassisk musik på BYU i Provo, Utah, där hon är uppvuxen.

Om singeln berättar sångerskan för bloggen:

Are you thinking about me?? blev kulmen på min besatthet av popmusik efter år av klassisk träning. Jag insåg hur lika symfonierna jag spelade var de 40 bästa radiohitsen som jag spelades. I båda fallen var det en inveckling som fascinerade mig. Med den här låten specifikt föreställde jag mig min typiska, tvångsmässighet, att dyka hals över huvud in i förhållande efter förhållande till en ny bakgrund – en strand, champagne och rosor istället för verandor, husfester. Att formulera den idén: den psykotiska, oändliga kicken av en ny romantisk jakt mot ljudbilden av de tydliga hooksen, jag var så kär i den spännande känslan.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply