Det är helt oundvikligt att inte prata om det faktum att, nu mera Stockholms-baserade, RYK plockat in en 16-stråkar stor symfoniorkester för att färdigställa senaste singeln Diamonds, på nyligen släppta debut EP:n. Vi får nog hitta på ett nytt ord för mäktigt i försök att beskriva denna fullkomplogt explosiva låten. Det är svårt att riktigt sätta fingret på vilken genre vi rör oss i, kanske rentav så att artisten håller på att uppfinna en ny. Och om det är något som applåderas så är det nytänkande i det moderna musiklandskapet. 

Hans stämma är eklektisk och extremt ovanlig för kommersiell pop, då den befinner sig i gränslandet till en klassiskt skolad röst som bara upplevs på opera. Men en sån här röst besitter man inte bara, utan givetvis har RYK en gedigen utbildningsbakgrund i relation till klassisk musik, drama och komposition. 

Som sagt en otroligt ovanlig kombination i modern pop och om det är något den här låten gör med mig så är ett att fullkomligt fängsla min uppmärksamhet och förloras i melankoli, hopp och förtvivlan. 

Ni hör RYKs singel Diamonds här i bloggen och lyssnar till hela nysläppta EP:n på valfri streaming-plattform. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply