Den där lekfulla produktionen som vi förknippar med Porter Robinson kan du här uppleva på artistens senaste singel Look at the sky från kommande albumet Nurture. Låten i sig handlar om hopp och skrevs när Robinson led av djup depression för några år sedan.

Om singeln berättar Robinson:

Look at the sky är i grunden en sång om hopp. Det saknas inte bränsle för förtvivlan, men du kan inte vidta meningsfulla åtgärder för att förbättra saker om du inte tror att saker kan bli bättre. Det är vad hopp är, och jag tror det är en känsla som är värd att vårda. Jag skrev den här låten när jag känslomässigt låg som lägst, när jag trodde att jag inte längre kunde skapa musik. Jag var inte säker på att min existens hade någon mening om jag inte kunde skapa ny musik. I texten föreställde jag mig hur livet på andra sidan all rädsla, ångest och sorg skulle se ut. Jag är glad att kunna rapportera att det är fantastiskt på andra sidan allt detta och jag är så glad att jag hade hopp och fortsatte.”

Nurture släpps den 23:e April och innehåller bland annat singlarna Get your wish och Something comforting.

Nu har även musikvideon till Look at the sky släppts. Här kan vi se Robinson framföra låten vid ett piano omringad av spöken. Videon är regisserad av Chris Muir och med koreografi av Matty Peacock.

Om videon berättar Porter:

“Jag ville representera de saker som vi alla bidrar med till den här världen och hur de håller även efter det att vi är borta. När jag skapar musik själv i ett rum, jobbar jag egentligen inte ensam—någon annan uppfann pianot, datorn, programvaran, till och med melodier, ackord, harmonier och skalor. Vi samarbetar egentligen med en massa människor vi inte känner och de flesta finns inte längre ibland oss. Vi bidrar alla med något till världen genom alla våra handlingar, både bra och dåliga. När vi sen är borta, låt oss hoppas att det vi lämnar efter oss är användbart och vackert.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply