Den alltid imponerande Vian Izak är här aktuell med singeln Shining down, som då är andra låten från sångarens kommande album Flight of the Aeronaut som släpps den 29:e Mars. Här bjuds vi på behagligt upplyftande pop medan Izak sjunger om att gå vidare från något jobbigt.

Via berättar för bloggen:

Shining down är en låt som jag skrev med min vän TJ Gabet om att hantera en motgång. När sorgliga saker händer har jag lärt mig att jag har två val. Jag kan antingen skylla på världen och ödet som lämnar mig bitter och arg, eller så kan jag välj att lära mig vad min roll var och hur jag kan förvandla smärtan till något användbart. Jag tror att detta är kärnan i Shining down; en insikt om att jag är precis där jag ska vara, lära mig det jag borde lära mig. Jag hoppas att den här låten hjälper alla som har svårt just nu.

Ur ett produktionsperspektiv lyssnade jag på massor av Beach Boys och Phil Spector när jag spelade in det här låten, så jag tror att något av sångarbetet och instrumentationen inspirerades av dem. Bryggan är ett avsnitt som jag är särskilt stolt över när vi la många instrument i olika lager som spelade samma melodilinje i samma ljudvolym för att skapa en känsla av Phil Spectors Wall of Sound. Jag är också mycket tacksam för alla de begåvade musiker som hjälpte till på låten, inklusive den otroliga Instagram-stjärnan Jude Smith på trummor, bassisten Micah Von och gitarristen Zach Cannella.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply