Kinnie Starr är en kanadensisk sångerska som även är känd för sin poesi, konst, filmer och som en stark mentor. Så hon har helt klart många strängar på sin lyra som det heter. Här är hon aktuell med singeln Win or lose. En låt som fångade mig med sin Aimee Mann-känsla i både röst och arrangemang, vilket jag uppskattade.

Apple Music Svensk Pop

Win or lose är gjord tillsammans med Lin Gardiner där Starr sjunger om sina tankar och känslor om 2020 om hur vi människor sakta men säkert förstör världen, men också lite hoppfullt om en bättre framtid.

Sångerskan berättar:

”Den här låten spelades ursprungligen in i min Vanguard RV 1977. Jag tänkte mikro / makro; jämföra vad som händer globalt i form av klimathändelser, nationellt med markrättigheter som är specifika för Haldimand Proclamation och Wet’suwet’en-områdena, frågorna kring oljeledningarna och hur de fortsätter att förstöra inhemska samhällen, iakttagande av Trumps insisterande behov av att skicka hat mellan människor, och sedan uppenbarligen titta på mig själv, mina svagheter och de personliga frågorna i min egen familj. Och sedan kom Covid. Det känns som om vi alla fortsätter att inte göra viktiga förändringar – i våra familjer, i vårt ego, i våra konsumtionsvanor, i vår behandling av jorden och dess resurser, förlorar vi alla.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.