Kinnie Starr är en kanadensisk sångerska som även är känd för sin poesi, konst, filmer och som en stark mentor. Så hon har helt klart många strängar på sin lyra som det heter. Här är hon aktuell med singeln Win or lose. En låt som fångade mig med sin Aimee Mann-känsla i både röst och arrangemang, vilket jag uppskattade.

Win or lose är gjord tillsammans med Lin Gardiner där Starr sjunger om sina tankar och känslor om 2020 om hur vi människor sakta men säkert förstör världen, men också lite hoppfullt om en bättre framtid.

Sångerskan berättar:

”Den här låten spelades ursprungligen in i min Vanguard RV 1977. Jag tänkte mikro / makro; jämföra vad som händer globalt i form av klimathändelser, nationellt med markrättigheter som är specifika för Haldimand Proclamation och Wet’suwet’en-områdena, frågorna kring oljeledningarna och hur de fortsätter att förstöra inhemska samhällen, iakttagande av Trumps insisterande behov av att skicka hat mellan människor, och sedan uppenbarligen titta på mig själv, mina svagheter och de personliga frågorna i min egen familj. Och sedan kom Covid. Det känns som om vi alla fortsätter att inte göra viktiga förändringar – i våra familjer, i vårt ego, i våra konsumtionsvanor, i vår behandling av jorden och dess resurser, förlorar vi alla.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply