Efter en knippe hyllade singlar så som Jealous of my friends, Own worst enemy och One day left är nu LOVA aktuell med debutalbumet Grow-ish som släpptes i fredags. Allt som allt bjuder sångerskan oss på nio spår om att ta stegen från ungdomen till vuxenlivet och platsen någonstans där emellan.

”Grown-ish är ett state of mind. Något jag själv upplevt mycket under de senaste åren. Jag är på en plats i livet där jag långsamt lämnar tonåren bakom mig och är på väg in i vuxenlivet ”på riktigt”. Med alla känslor, förvirringar och tankar som kommer med det. Vissa dagar känner jag mig som vuxen, en person som vet exakt vad hon vill, en som har ansvaret att använda sin röst för att göra förändring. Andra dagar känner jag mig som den minsta personen i världen, där ingenting är under kontroll och jag har ingen aning om vart jag är på väg och ingen som tar mig på allvar. På mitt debutalbum får lyssnarna följa min personliga och ärliga resa om att växa upp och bryta sig loss från gamla mönster.”

Tillsammans med albumet släptes även Dance for the hell of it som singel. Låten är skriven av sångerskans tillsammans med Anton Engdahl och Joel Gunnarsson där resultatet är en varmt pulserande poplåt som är lite som tagen från en amerikanska high school-film i stilen.

LOVA berättar för bloggen:

”Nya singeln Dance for the hell of it handlar om att försöka passa in men oavsett hur mycket man än försöker så känner man sig missplacerad och obekväm. Du är åskådare istället för deltagare och allt du vill är att vara på andra sidan av cirkeln. Men ingen ser dig och tillslut ser du de coola kidsen i ett annat ljus. De är töntar som bara bryr sig om sig själva så du säger ”fuck it” och går och dansar istället. För hellre ha kul med sig själv än ha tråkigt och anpassa dig för andra.” 

Själv älskar jag energin i låten! Det är verkligen ett av månadens starkaste lyckopiller!

Videon till Dance for the hell of it är regisserad av Joel Ängeby och utspelar sig på en skoldans där vi får följa en ensam person som får blicken på en annan person och känslorna stiger. Väldigt charmig video och lika lekfull som låten.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.