Skivrecension: Agnes – Veritas

Agnes är tillbaka för att följa upp sitt album Dance Love Pop , där låtar som Release me och On and on tog Europa med storm.
Veritas fortsätter där förra albumet slutade och levererar ett knippe bra poplåtar som ingen i och för sig kommer upp i de två stora hitsen från förra albumet, men samtidigt bjuder på ett mer jämnare album.
Det jag uppskattar med skivan är att de mer dansanta låtarna (vilket är åtta av elva spår), alla håller bra klass och samtidigt är varierande. Vi har 90-tals housebeats i Got me good . Kylie -flörten Like God (som är min av mina absoluta favoriter på albumet). Human touch med sina synthstråkar är den låt som känns mest likt det föregående albumet, eller nya singeln All I want is you som med kör och lite mörkare produktion känns som klippt och skuren för min musiksmak. Framförallt skulle den och en hel del av de andra låtarna passa extremt bra att remixas för dansgolven.
När Agnes drar ner på tempot behåller hon ändå hitkänslan från de dansanta låtarna och lyckas faktiskt leverera två bra mid-tempo låtar samt en ballad. För mig har ju förstasingeln One last time vuxit till sig rejält sedan releasen samt att jag är till mig av glädje i den lysande Watching it burn med läckert pianoarrangemang, snyggt lånat från ABBA s I have a dream .
Agnes och hennes producenter har som sagt jobbat för att få ett radiovänligt och jämt album, vilket nästan känns ovanligt i dagsläget.
Resultatet är ett popalbum som är bland de bättre från en svensk artist 2012!

75%

Ladda ner dessa låtar: Like God , All I want is you , Loaded .

Veritas - Agnes

Comments are closed.

Send this to a friend