Pet Shop Boys – West End Girls

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Jag gillade aldrig den där låten Western Girls när jag hörde den första gången. Antar att det var Neil Tennants halvrock och Texas-fly på omslaget som fick mig att anta att det var just Western och inte prostituerade i Londons West End som låten handlade om. Vet dock att jag ändå lyssnade på min storasysters singel en hel del när hon inte var hemma. Men kände samtidigt att det var något med låten som inte funkade för mig. Minns att jag då störde mig oproportionerligt mycket på Tennants alldeles för nasala röst.
Skulle nog säga att det fortfarande är en av mina mindre favoritsinglar med Pet Shop Boys. Kanske främst för att det är något uttjatad. Dock tyckte jag den blev sjukt bra när Sahsa remixade låten till I wouldn’t normally do this kind of thing-singeln samt Pet Shop Boys New Lockdown version från i fjol var enligt mig riktigt bra.

I veckan firar vi att det var 35 år sedan West End Girls låg etta på den brittiska singellistan. En placering den höll i två veckor. Låten blev Pet Shop Boys första av fyra singelettor och som var början till att duon blev den mest framgångsrika i brittisk musikhistoria.
West End Girls blev även en hit utanför Storbritannien och hamnade bland annat på förstaplatsen på Billboard Hot 100, samt tvåa här i Sverige.

Videon regisserades av Andy Morahan och Eric Watson där Pet Shop Boys befinner sig på olika platser i London. En video som sedan den lysande humorserien Flight of the Conchords gjorde ett plagiat av när de släppte låten Inner city preussare.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.