Om stadium-techno har ett namn så är det KLF. Bill Drummond och Jimmy Cautys banbrytande band som i slutet av 80- och början av 90-talet vände upp och ner på musikindustrin och topplistorna med låtar som 3 A.M. Eternal, Last train to Trancentral samt att de innan de blev KLF hade en enorm hit med Doctorin’ the tardis där de använde temalåten till serien Doctor Who.

Popmuzik in Dolby Atmos

Två herrar som hann bli ovänner med ABBA för att de samplat Dancing Queen på låten The Queen And I, de brände upp en miljon pund och sköt med lös ammunition mot publiken under BRIT Awards.

1992 försvann bandet och raderade hela sin katalog. Låtarna har dock dykt upp lite då och då på olika streamingtjänster – främst för att en låt varit med på en fysisk samling och när den samlingen fördes över till streaming så kom den med. Oftast försvann låten efter ett tag och det säkraste sättet att kunna lyssna på KLF var om man hade de fysiska skivorna rippade på datorn eller YouTube, där några trogna till Kopyright Liberation Front valt att lägga upp musiken för alla att kunna lyssna på.

Men nu finns äntligen KLF på riktigt på streamingtjänsterna. Det är samlingen Solid State Logik 1 som samlar ihop sju av bandets hits. Jag kan tänka mig att de flesta som inte hört KLF innan kommer känna att det låter extremt daterat och mossigt med alla tranceljud från 90-talet, samplingar och publikjubel. Men det är enligt mig fortfarande något av de mer lysande låtar som någonsin gjorts. Det är liksom så over the top och extra allt att man inte kan bli annat än lycklig. Framförallt är det musikhistoria som alla popälskare bör känna till och lyssna på.

Bandet har även laddat upp videor till låtarna på YouTube och Apple Music. Så detta är verkligen julafton.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.