Om stadium-techno har ett namn så är det KLF. Bill Drummond och Jimmy Cautys banbrytande band som i slutet av 80- och början av 90-talet vände upp och ner på musikindustrin och topplistorna med låtar som 3 A.M. Eternal, Last train to Trancentral samt att de innan de blev KLF hade en enorm hit med Doctorin’ the tardis där de använde temalåten till serien Doctor Who.

Följ på Apple Music

Två herrar som hann bli ovänner med ABBA för att de samplat Dancing Queen på låten The Queen And I, de brände upp en miljon pund och sköt med lös ammunition mot publiken under BRIT Awards.

1992 försvann bandet och raderade hela sin katalog. Låtarna har dock dykt upp lite då och då på olika streamingtjänster – främst för att en låt varit med på en fysisk samling och när den samlingen fördes över till streaming så kom den med. Oftast försvann låten efter ett tag och det säkraste sättet att kunna lyssna på KLF var om man hade de fysiska skivorna rippade på datorn eller YouTube, där några trogna till Kopyright Liberation Front valt att lägga upp musiken för alla att kunna lyssna på.

Men nu finns äntligen KLF på riktigt på streamingtjänsterna. Det är samlingen Solid State Logik 1 som samlar ihop sju av bandets hits. Jag kan tänka mig att de flesta som inte hört KLF innan kommer känna att det låter extremt daterat och mossigt med alla tranceljud från 90-talet, samplingar och publikjubel. Men det är enligt mig fortfarande något av de mer lysande låtar som någonsin gjorts. Det är liksom så over the top och extra allt att man inte kan bli annat än lycklig. Framförallt är det musikhistoria som alla popälskare bör känna till och lyssna på.

Bandet har även laddat upp videor till låtarna på YouTube och Apple Music. Så detta är verkligen julafton.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.