Magnus Carlsson och Beppe Betong i duon Candide har inte direkt spottat ut sig nytt material på senaste tiden. Senast tolkade de låten Toner av en melodi av Shanghai. Denna tolkning släpptes 2017, så då är det lite av julafton idag (eller nyårsafton) när vi här kan lyssna på den tidigare outgivna låten En främlings mod. En mer emotionell låt som duon skrev 2015 under flyktingkrisen där duon vill få oss att lyfta blicken och inte döma människor utifrån det vi ser och tror oss veta.

Bandet berättar för bloggen:

”Efter en tågresa från Småland upp till Stockholm 2015, då flyktingströmmen från Mellanöstern var som störst, föddes tankar runt hur vi människor bedömer, och inte minst dömer, andra människor enbart baserat på hur man ser ut, klär sig, rör sig m m. 

Texten skrevs med utgångspunkten att vi alla behöver påminna oss själva om att aldrig döma någon utan att först fått höra dennes historia. Att i stället för att vända bort huvudet från ett par rädda, sorgsna och behövande ögon, försöka förstå, acceptera och ge en hjälpande hand om man kan. 

Vi känner (tyvärr) att texten är lika aktuell vintern 2020 som då 2015, och är inte minst lika aktuell i så många andra sammanhang än just flyktingfrågan. Att befinna sig i ett utanförskap eller bli orättvist bedömd, oavsett sammanhang, tär på en människa.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.