Magnus Carlsson och Beppe Betong i duon Candide har inte direkt spottat ut sig nytt material på senaste tiden. Senast tolkade de låten Toner av en melodi av Shanghai. Denna tolkning släpptes 2017, så då är det lite av julafton idag (eller nyårsafton) när vi här kan lyssna på den tidigare outgivna låten En främlings mod. En mer emotionell låt som duon skrev 2015 under flyktingkrisen där duon vill få oss att lyfta blicken och inte döma människor utifrån det vi ser och tror oss veta.

Favoriter Apple Music

Bandet berättar för bloggen:

”Efter en tågresa från Småland upp till Stockholm 2015, då flyktingströmmen från Mellanöstern var som störst, föddes tankar runt hur vi människor bedömer, och inte minst dömer, andra människor enbart baserat på hur man ser ut, klär sig, rör sig m m. 

Texten skrevs med utgångspunkten att vi alla behöver påminna oss själva om att aldrig döma någon utan att först fått höra dennes historia. Att i stället för att vända bort huvudet från ett par rädda, sorgsna och behövande ögon, försöka förstå, acceptera och ge en hjälpande hand om man kan. 

Vi känner (tyvärr) att texten är lika aktuell vintern 2020 som då 2015, och är inte minst lika aktuell i så många andra sammanhang än just flyktingfrågan. Att befinna sig i ett utanförskap eller bli orättvist bedömd, oavsett sammanhang, tär på en människa.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.