Magnus Carlsson och Beppe Betong i duon Candide har inte direkt spottat ut sig nytt material på senaste tiden. Senast tolkade de låten Toner av en melodi av Shanghai. Denna tolkning släpptes 2017, så då är det lite av julafton idag (eller nyårsafton) när vi här kan lyssna på den tidigare outgivna låten En främlings mod. En mer emotionell låt som duon skrev 2015 under flyktingkrisen där duon vill få oss att lyfta blicken och inte döma människor utifrån det vi ser och tror oss veta.

Nordiska Favoriter

Bandet berättar för bloggen:

”Efter en tågresa från Småland upp till Stockholm 2015, då flyktingströmmen från Mellanöstern var som störst, föddes tankar runt hur vi människor bedömer, och inte minst dömer, andra människor enbart baserat på hur man ser ut, klär sig, rör sig m m. 

Texten skrevs med utgångspunkten att vi alla behöver påminna oss själva om att aldrig döma någon utan att först fått höra dennes historia. Att i stället för att vända bort huvudet från ett par rädda, sorgsna och behövande ögon, försöka förstå, acceptera och ge en hjälpande hand om man kan. 

Vi känner (tyvärr) att texten är lika aktuell vintern 2020 som då 2015, och är inte minst lika aktuell i så många andra sammanhang än just flyktingfrågan. Att befinna sig i ett utanförskap eller bli orättvist bedömd, oavsett sammanhang, tär på en människa.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.