Air var en av grupperna som inledde den franska vågen av dansmusik som blev stor runt millennieskiftet. Duon består av Nicolas Godin och Jean-Benoît Dunckel från Versailles. Det var 1998 som de fick en hit med singeln Sexy boy, som då var första smakprovet från duons album Moon Safari. Ett album som blev lite synonymt med den mer chillade electron från den perioden med drömliknande och filmmusiksliknande arrangemang som vävts ihop med snygga melodier. Det var musik för de trendkänsliga nattklubbarna, modevisningarna och butikerna.

Låten Sexy boy har använts flitigt i både filmer och serier sedan den släpptes. Mest kända inslagen är filmen 10 Things I Hate About You från 1999 samt den banbrytande brittiska serien Queer As Folk från samma år.

Musikvideon till Sexy boy regisserades av Mike Mills där vi får se filmade scener med duon i New York som sedan mixats ihop med tecknade klipp.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.