A-Ha började på toppen när de släppte singeln Take on me i Oktober 1984. Låten blev etta över stora delar av världen (tvåa i Storbritannien dock). En succé som helt klart boostades av en stilbildande video där Morten Harket var en seriekaraktär och där verklighet och tecknat mixades ihop i något som kallades för rotoscoping och regisserades av Steve Barron. För att vara mitten av 80-talet var det en mycket påkostad video och de tecknade effekterna är fortfarande stilbildande än idag och dyker ibland upp i både videor och filmer som en ren homage till just A-Has musikvideo.

Själv tycker jag faktiskt att tredje singeln från albumet Hunting High and Low var den bättre dock. Jag snackar så klart om The sun always shines on TV. Det kanske var den mer dramatiska produktionen i låten som fick mig att gå igång på den mer. Bara pianointrot är liksom magiskt där låten byggs av Harkets sång till den mer pulserande versen och hur låten sedan nästan slår sig fram av syntmattor och trummor. Verkligen ett av 80-talsets starkare popögonblick skulle jag säga.

Videon till The sun always shines on TV var även den regisserad av Steve Barron. Inledningen av videon är lite av en epilog till Take of me videon innan den övergår till en mer traditionell musikvideo för tiden med bandet som uppträder i en kyrka till hundratals modedockor.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.