Den Toronto-baserade artisten TOVI är här aktuell med singeln Across the border. Här bjuder sångerskan en skönt pulserande och suggestiv poplåt med synthig produktion och mörka beats. Riktigt skön känsla och stämning skulle jag säga.

TOVI – som egentligen heter Rebecca Emms – berättar för bloggen:

”Jag tänkte mycket när jag skrev den här låten. Jag var i min hemstad Red Deer, Alberta under de första månaderna av pandemin. Jag kände mig som att jag gömde mig från de höga COVID-fallen i Toronto. Gränserna till USA hade nyligen stängts. Mina vänner flyttade och förändrade hur de levde. Jag skrev den här låten och försökte koncentrera dessa riktigt intensiva rädslor för framtiden, vilket vi naturligtvis alla kände.

En del av mig kände sig riktigt hopplös och nihilistisk, en del av mig kände att det var dags att verkligen spänna fast sig och få ner saker, köra framåt… Jag tror att båda dessa känslor kommer fram på låten. Under hela pandemin fann jag en lätthet när jag lyssnade på dansmusik. Om något, ville jag göra den här låten till något som du kunde röra dig till.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.