Det var Mel Tormé och Bob Wells som 1945 skrev den enligt mig mest klassiska av alla klassiska jullåtar. Jag har ju, som ni kanska märkt, ett svagt öra för The Christmas song och ingen gör den bättre än Nat King Cole.

Nordiska Favoriter

Nat King Cole spelade in låten vid fyra olika tillfällen, två gånger 1946, 1953 samt 1961. Det är inspelningen från 61 som är den som de flesta lyssnar på, för det är den som alltid finns på samlingar med mera.

Men det är ju inte bara Nat King Cole som spelat in låten igenom åren, utan mer eller mindre varje år släpps någon form av nyinspelning av låten. Bara i år har du kunnat höra JES samt Shawn Mendes och Camila Cabello framföra låten här i bloggen.
Men som sagt, det är definitivt Cole som ger den där magiska julkänslan med sin röst och sin version.

Lyssna och njut.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.