Det var Mel Tormé och Bob Wells som 1945 skrev den enligt mig mest klassiska av alla klassiska jullåtar. Jag har ju, som ni kanska märkt, ett svagt öra för The Christmas song och ingen gör den bättre än Nat King Cole.

Popmuzik Popcast

Nat King Cole spelade in låten vid fyra olika tillfällen, två gånger 1946, 1953 samt 1961. Det är inspelningen från 61 som är den som de flesta lyssnar på, för det är den som alltid finns på samlingar med mera.

Men det är ju inte bara Nat King Cole som spelat in låten igenom åren, utan mer eller mindre varje år släpps någon form av nyinspelning av låten. Bara i år har du kunnat höra JES samt Shawn Mendes och Camila Cabello framföra låten här i bloggen.
Men som sagt, det är definitivt Cole som ger den där magiska julkänslan med sin röst och sin version.

Lyssna och njut.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.