Det var Mel Tormé och Bob Wells som 1945 skrev den enligt mig mest klassiska av alla klassiska jullåtar. Jag har ju, som ni kanska märkt, ett svagt öra för The Christmas song och ingen gör den bättre än Nat King Cole.

Popmuzik Podcast

Nat King Cole spelade in låten vid fyra olika tillfällen, två gånger 1946, 1953 samt 1961. Det är inspelningen från 61 som är den som de flesta lyssnar på, för det är den som alltid finns på samlingar med mera.

Men det är ju inte bara Nat King Cole som spelat in låten igenom åren, utan mer eller mindre varje år släpps någon form av nyinspelning av låten. Bara i år har du kunnat höra JES samt Shawn Mendes och Camila Cabello framföra låten här i bloggen.
Men som sagt, det är definitivt Cole som ger den där magiska julkänslan med sin röst och sin version.

Lyssna och njut.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011