Det var Kjell Alinge som introducerade svenskarna till den numera klassiska jullåten Mer jul i radio första gången i programmet Eldorado. Adolphson & Falks önskan av mer av allt under julen premiärspelade i December 1981 och släpptes sedan som singel 1984. Denna synthiga poplåt lyckas med konststycket att inte ha en direkt julig produktion mer än några stackars bjällror. Adolphson & Falk fokuserade istället på en mer avskalad, nästan monoton synthproduktion för att mot slutet ha med sampling från klassiska jullåtar och TV-program vilket på något sätt placerar ljudbilden i ett juligt sammanhang. Egentligen skulle jag säga att låten liksom har alla förutsättningar till att inte bli en klassisk jullåt, men ändå är den det.

Nordiska Favoriter

En lysande låt om julen är det i alla fall, som nästa år fyller 40.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.