Det var under December 1997 som jag fick ett kuvert från Storbritannien. I den låg ett vadderad kuvert, i sliver. När jag öppnade det visade det sig vara Pet Shop Boys årliga julhälsning. (Jag hade varit med i deras fan club sedan 1993 och de har alltid haft den fina traditionen att skicka ut något vid jul).

Årets julhälsning var en genomskinlig CD med en snöstjärna på och låten var It doesn’t often snow at Christmas. Jullåten känns ju väldigt mycket som just Pet Shop Boys skulle göra en jullåt. Lite bitter när Neil sjunger om att julen inte är vad den brukar vara, och det snöar ju inte ens. Men uppenbarligen så är han glad över dock att han ”Still have a glow at Christmas because I’ll be with you”.

Allt producerat sådär härligt over the top med synthkör och klockspel. Det är fortfarande en av mina favoritlåtar att få lyssna på under julen och just den versionen var ju exklusiv till oss Pet Shop Boys-fans i cirka 20 år, innan den kom med som bonusspår på återutgivningen av Nightlife 2017.
Dock släppte Pet Shop Boys EP:n Christmas 2009 där en helt nyproducerad version av låten fanns med.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.