Blåskärm – Chestnut Mare

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Blåskärm är ett musikprojekt av Gustav Lind, en 23-årig singer-songwriter från Linköping. Hans låtar bygger på den smärta och sorg som han känner efter många år inom den psykiatriska vården. Att kunna formulera det upplevda sveket, ensamheten och frustrationen, är början på en läkande resa genom musiken.

Blåskärm släppte singeln Micke tidigare i höstas och nu är det dags för honom att inspireras av en Byrds låt när han släpper singeln Chestnut Mare. En vacker och uttrycksfull indiepoplåt där sångaren berättar om sin frustration över den icke fungerande psykvården i Sverige. Där han istället känner att musiken har en bättre helande kraft än alla psykologer i landet.

Gustav berättar:

Chestnut Mare är titeln på en gammal Byrds låt som jag älskar. Speciellt gillar jag det skimrande Rickenbacker-soundet. Jag ser den som en hoppfull kamp efter lycka och frihet.

Min Chestnut-låt är mer en lovsång till musiken som en helande kraft. När man känner sig som mest instängd och ensam kan man alltid finna ro och vila i musiken. När andra sätt att fly inte fungerar finns alltid musiken kvar, både att spela och lyssna till.

Låten uttrycker också min stora frustration över en icke fungerande psykiatrisk vård.

Ingen försöker ens skapa sig en helhetsbild utan varje läkare nöjer sig med akuta ”piller-insatser”. Ingen orkar, eller har förmågan, att ta ett ansvar som sträcker sig längre en ett tillfälligt möte. Förnedringen att varje gång snabbt behöva förklara sitt livs historia är olidlig.”

Chestnut Mare målas snyggt upp med en akustisk gitarr och som sedan förstärks av stråkar och trumpet. Klassisk vemodig indiepop från Östergötland och du ser musikvideon här nedan.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.