Blåskärm är ett musikprojekt av Gustav Lind, en 23-årig singer-songwriter från Linköping. Hans låtar bygger på den smärta och sorg som han känner efter många år inom den psykiatriska vården. Att kunna formulera det upplevda sveket, ensamheten och frustrationen, är början på en läkande resa genom musiken.

Blåskärm släppte singeln Micke tidigare i höstas och nu är det dags för honom att inspireras av en Byrds låt när han släpper singeln Chestnut Mare. En vacker och uttrycksfull indiepoplåt där sångaren berättar om sin frustration över den icke fungerande psykvården i Sverige. Där han istället känner att musiken har en bättre helande kraft än alla psykologer i landet.

Gustav berättar:

Chestnut Mare är titeln på en gammal Byrds låt som jag älskar. Speciellt gillar jag det skimrande Rickenbacker-soundet. Jag ser den som en hoppfull kamp efter lycka och frihet.

Min Chestnut-låt är mer en lovsång till musiken som en helande kraft. När man känner sig som mest instängd och ensam kan man alltid finna ro och vila i musiken. När andra sätt att fly inte fungerar finns alltid musiken kvar, både att spela och lyssna till.

Låten uttrycker också min stora frustration över en icke fungerande psykiatrisk vård.

Ingen försöker ens skapa sig en helhetsbild utan varje läkare nöjer sig med akuta ”piller-insatser”. Ingen orkar, eller har förmågan, att ta ett ansvar som sträcker sig längre en ett tillfälligt möte. Förnedringen att varje gång snabbt behöva förklara sitt livs historia är olidlig.”

Chestnut Mare målas snyggt upp med en akustisk gitarr och som sedan förstärks av stråkar och trumpet. Klassisk vemodig indiepop från Östergötland och du ser musikvideon här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.