Det är svårt att skriva ner sina största idoler, men ibland måste jag tyvärr erkänna för mig själv att inte ens Pet Shop Boys kan vara helt felfria en hel kariär.
Nu hade jag i och för sig relativt låga förväntningar inför Elysium . -Det kändes som skivan skulle hamna nere vid Release och (halva) Bilingual efter de låtar jag hörde innan releasen.
Mina farvågor besannades tyvärr.
Det positiva först då.
Jag gillar mycket av produktionen på skivan.
Första spåret Leaving är till exempel lekfullt i arrangemanget och låter nästan som ett spår som skulle hamna på en tidig 90-tals skiva med gruppen.
Texterna är oftast bra. Neil Tennant är ju trots allt en mästare på att skriva smarta poptexter, som inte bara är trallvänligt och nonsensaktiga, utan att han faktiskt berättar något. Speciellt Your early stuff är lysande, där han radar upp alla uttalanden från taxichaufförer som frågat dem om varför de ens håller på när de är så gamla, och att de var bättre förr. Det är skön självdistans för en grupp som snart varit aktiva i 30 år.
Men problemet med just nämnda låt är att det är en kul låt – vilket inte gör att den är fantastisk. Samma gäller med Ego Music som är känga till alla internetfenomen, b-kändisar och artister som ska ta över världen efter en singel och en TV-show. Lysande kul, men ingen singel.
Här är egentligen albumets största problem. Den innehåller inga hits.
Inte ens singeln Winner var vidare rolig som singel – även om det är en helt okej låt.
Hitmaskinen Pet Shop Boys har med Elysium stannat av och vi får tyvärr ett blekt album som vi aldrig kommer nämna när vi räknar upp deras bästa.
Låtar som Hold on , vars hopplösa ”tro på dig själv”-text och Disney-körer får mig att bli rent förbannad. Eller den hopplöst bossanova-flörten Give it a go .
När jag summerar spåren är det faktiskt bara Roxette -balladen Breathing space som får mig att på riktigt tända till. Absolut inte en låt som kommer i närheten av ballader/ mid tempo-låtar som Jealousy , Being Boring eller The way it used to be , men för detta album är den det bästa vi fick.
När albumet ebbar ut till tonerna av albumets andra bättre låt, Requiem in denim and leopardskin , som snyggt mixar ihop produktionen av West End Girs samt deras Dusty -skrivna Nothing has been proved till tonerna av något som liknar Love Boat -temat intalar jag mig själv att detta ändå bara är ett mellanalbum till den mer dansanta fortsättning som kommer redan nästa år.
Då hoppas jag att de hittat sig själva igen.

Favoriter Apple Music

45%

Ladda ner dessa spår: Breathing space , Memory of the future , Requiem in denim and leopardskin .

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011