Den 25:e December har det gått fyra år sedan George Michael gick bort.
Denna musiklegend som gett oss fantastiska låtar under fyra decennier. Allt från tiden med Wham! till hans sedan mer sparsmakade släpp som soloartist. Det känns liksom som han släppt mer musik, men vi fick fem album allt som allt, varav ett var Michaels tolkningar av andra låtar.

Jag var nere hos mina svärföräldrar i Skåne. Dagen innan hade Daniels pappa fått en samling blandade vinyler i ett hemligt paket. Ett av dem var Faith från 1987. Vi satt och pratade om vilken jävla bra sångare George Michael ändå är. Dagen efter, när jag kollade mobilen på morgonen, hade push-notisen om hans död kommit.

Jag bespar er Last Christmas i år. Det är en fantastisk låt. En ganska underhållande medelmåtta till film. Men den är gjord. Så många gånger och i så många versioner.

Nä, då tycker jag nog December song (I dreamed of Christmas) är lite finare nu. Mer vemodig. Mer den George som formades efter Older och framåt. Men det är en vacker stämning över låten. Kören i inledningen och avslutet och den överlag souliga känslan får det mig att tänka på filmen om Karl-Bertil Johnsson. Vet inte varför. Men jag har alltid gjort det sedan jag hörde låten för första gången. Julmagi med en av popvärldens bästa röster.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.