Fredrik Furu från Jakobstad är här aktuell med singeln Aldrig tillbaka. En återblick på året som gått och alla händelser som format 2020. Både personligt för sångaren och mer globalt i form av virus och Black Lives Matter-manifestivationer, men även att alltid se och gå framåt.

Fredrik berättar för bloggen:

”Det har varit ett märkligt år, kanske det märkligaste hittills. Jag satte mig ner och skrev, summerade och blickade tillbaks på den senaste tiden i mitt liv och insåg att den innehållit nästan allt. Förälskelse, lycka, sorg, rädsla och oro för framtiden. Känslor som verkligen har visat mig att jag lever.

Ju mer jag skrev ner desto starkare blev min övertygelse och insikt om att trots allt det som hänt så finns det bara en väg att gå, och det är framåt. Aldrig tillbaka. Där och då föddes låten.”

Till Aldrig tillbaka har Fredrik även spelat in en musikvideo i Degerby, Finland.

”Låten har en slags större än livet känsla i sig, så jag ville att videon skulle filmas i ett öppet landskap. I oktober var jag ute och körde längs Hangö-vägen och av nån anledning fick jag för mig att svänga av mot Degerby. Där över fälten gick en ringlande landsväg och känslan var nästan som på den irländska landsbygden. Jag visste genast att det här var en bra inspelningsplats.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.