Årets upplaga av Popaganda var för mig en mestadels trevig festival på papperet.
Många bra mindre band som passade min musiksmak perfekt, men visst – kanske ingen headline som skulle dra massa folk.
Thåström och Teddybears är kanske inte de två artisterna som skulle få folk att gå man ur huse för att ta sig till Eriksdalsbadet. Mycket riktigt blev det tyvärr ganska glest på området. Men för mig betydde det dock att man hela tiden kunde se scenerna och att datatrafiken på min mobil funkade utan några som helst problem hela helgen, vilket är ovanligt på en festival.
Jag gillar ju formatet på Popaganda och hoppas att de gick runt med den publiken de hade, för jag vill gärna tillbaka till Eriksdalsbadet även nästa år.

Några nedslag under fredagen.

Amanda Mair
Amanda har släppt en av de mest uppmärksammaste debuterna i år med hennes självbetitlade album.
Hon är otroligt duktig på scenen och sjunger lika bra live, om inte bättre, som på skiva, vilket är roligt att höra Det betyder att vi har fler album med henne att se fram emot.
Den lilla publiken som så tidigt tagit sig till Eriksdalsbadet på en fredag uppskattar henne massa och speciellt när hon kör sina singlar blir det extra mycket jubel.
65%

Little Dragon
Det är första gången jag ser Göteborgsbandet Little Dragon live på en scen.
De är ett av de där musikhoppen som dykt upp på senare år och kanske det bästa som kommit från staden sedan Hurts debutalbum.
Jag gillar deras elektroniska sound även om de, som så många andra kan låta väldigt mycket The Knife – på både gott och ont.
På scenen är de bra, det är kanske inte så mycket driv, och ibland får de lite mycket feeling för låtarna. Men vad fan. Det är bra musik och jag verkligen gillar att vi har så bra musik som kommer från västkusten.
Gruppen fick även enormt mycket kärlek från Hooray For Earth som spelade på den lilla scen efter dem.
60%

Patrick Wolf
En av mina favoritartster för helgens festival är helt klart Patrick Wolf.
Han är som vanligt grym på scenen och ger publiken mycket kärlek – framför allt i form av posering i kungakrona, åla på golvet och att bara gå omkring och vara jävligt cool.
Det roliga med konserten är att han kör mestadels remixar på sina låtar och allt har blivit väldigt dansant och party. Låtarna är nu mer upptempo och electro samt lite dubstep.
Dock låter han sin fantastiska Together vara mest orörd – kanske för att den ändå redan är så electro som den är, samt att det kan vara en av de bästa låtarna som någonsin gjorts. Här behöver man med andra ord inte uppdatera så mycket.
Han får som vanligt känsla för stämningen på festivalen och springer ut bland publiken och sjunger. Det är så mycket publikfrieri och han verkligen älskar oss lika mycket som vi älskar honom.
En rolig och söt spelning med en av mina favoritartister.
75%

Några nedslag under lördagen.

Icona Pop
Vill man ha party är verkligen Icona Pop gruppen man ska ringa in.
De går ut på scenen och river av sina hits en efter en, i en enda lång ström av musik likt en blandning av ett DJ-set och megamix.
Det blir jävligt bra drag och stämning med en gång i parken när Caroline och Aino bjuder upp till dans. De levererar även på en helt ny låt – som jag antar heter My Love , som följer samma electrostil som vi lärt oss älska med duon.
När de kör sin sommarhit I love it kan nog ingen stå still på Eriksdalsbadet.
75%

Saint Lou Lou
Två snygga tvillingar från Australien som numera bor i Sverige gör sin debut på Popganda.
De är coola i sina stora solglasögon och spröda kroppar, som tagna från en 60-talsfilm.
Musiken är mycket lovande och vi har hittills bara hört den på nätet upplagda Maybe you .
Resten av låtarna håller samma klass med välgjord produktion och popmusik som liknar den Pet Shop Boys skämt bort oss med.
Tyvärr är tjejerna kanske lite för coola på scenen för sitt egna bästa och kan inte riktigt leva upp till sin egna självbild på scenen. De pratar med oss en gång i början av konserten innan de avslutar med att lämna utan att ens säga tack.
Kanske ytterligare en grupp som funkar bättre i studion och på scen är det roligare på papperet det de håller på med. Men ändå en grupp att verkligen hålla ögonen på rent hitmässigt.
55%

Urban Cone
Fem söta pop-pojkar som gör musik i gränslandet mellan indie och electro får mitt hjärta att slå extra hårt.
De sjunger igenom sina låtar från de två EPs gruppen släppt, samt deras samarbete med Lucas Nord i form av singeln Let us stay young .
Jag gillar detta. Killarna är kanske lite statiska på scenen och inte lika party i de mer dansanta låtarna som tillexempel Icona Pop, men de verkar älska Popaganda-publiken vilket är tacksamt.
Innan de avslutar får vi dock titelspåret från kommande albumet – My Youth , som är en fin liten mid-tempo ballad, som avslutar i en popexplosion.
65%

Love Antell
Politik och pop på samma scen blir det när Florence Valentin -sångaren Love Antell ger oss låtar från hans debutalbum samt några klassiker från hans gamla grupp.
Publiken tänder till i just Florence-låtarna och ger killarna på scenen massa kärlek.
Love gör bra ifrån sig med hans sololåtar och det blir en bra mix av nytt och gammalt.
Dock är Love kanske lite för politisk för min smak och ska till varje pris få in vänsterpropaganda i mellansnacket. Visst, det stör mig inte direkt, men när det är så tydligt att allt borgarna gör är fel, blir det lite onyanserat. Sedan är det enligt mig kanske inte därför vi är där – att få massa färgade åsikter, utan vi vill höra på Love, som trots allt gjort en av årets absolut bästa svenska skivor.
60%

iamamiwhoami
Jag gillar Jonna Lee och hennes projekt – på YouTube och på skiva.
Där passar det skitbra med den kombination av konst och electro som hon trots allt är.
På scen är hon ärligt talat rent bedrövlig.
Visst, det är fortfarande bra låtar. Men jag hör aldrig vad honom säger och den där påtvingade svåra inställning blir faktiskt bara löjlig tycker jag. Hon har liksom inte karisman som hennes uppenbarliga förebild i form av Karin Dreijer. Karin är svår på riktigt, detta är bara… konstfack.
Det som dock är snyggt är att allt är vitt på scenen och Jonnas musiker är klädda helt i vitt, med shorts, t-shirt och keps.
När hon sedan stått en hel konsert mot publiken utan någon direkt show och inte ha någon kontakt med oss, tröttnar jag. Hon är verkligen ingen liveartist och bör hålla sig till nätet.
25%

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.