Sebastian Borg är personen bakom Stockfinster som den 8:e December släpper debutalbumet Sinking Heart. Först ut från albumet är låten Voices. En vemodig och behaglig låt som framförs av Lotta Wenglén. Här får vi en berättelse av sorg och saknad som vackert målas upp för oss i form av låtens arrangemang och Lottas röst.

Om låten berättar Sebastian för bloggen:

Voices var en av de första låtarna som kom till mig och själva grundkompositionen gick relativt snabbt och smärtfritt. Som nästan alla låtarna på skivan kom fröet till på akustisk gitarr. Först hade jag en idé att låten skulle ha samma känsla och groove som Change of heart av El Perro Del Mar men det känns avlägset nu. För liksom de flesta av mina låtar gick Voices igenom en mängd olika versioner innan den landade i sin slutliga form. Min initiala ambition var att spela in live i studion så jag samlade ihop ett gäng trofasta musiker och gjorde ett ärligt försök. För att det ska bli magi i studion krävs dock att låten är färdig och att åtminstone någon har en tydlig vision. Inget av det var på plats där i Gula Studion i Malmö när vi spelade in grunderna i slutet av 2013. Jag får helt och hållet ta på mig skulden för detta och fick sedermera betala priset när jag skulle färdigställa låten. Inget kändes rätt förutom själva grundidén, dvs gitarr och sång. Så ganska länge hade Voices bara rak baskagge som komp + gitarr, bas och sång. I samband med en trumsession lät jag trummisen Simon Koudriavtsev testa lite idéer och han hade en helt annan uppfattning än jag om vilket komp som passade. Voices fick nytt liv och jag visste nu att jag var på rätt spår. När sedan Åsa Gjerstad la på cello var låten mer eller mindre klar. Som så ofta blev den ursprungliga akustiska gitarren underordnad i själva slutmixen och därmed var också alla likheter med Change of heart borta.”

Till Voices spelade Jörgen Persson in en snygg musikvideo tillsammans med dansaren Ingrid Rosborg som vi får följa röra sig igenom olika platser och tidpunkter på dygnet. Väldigt passande till musiken och verkligen en video som man fastnar framför och inte kan sluta titta på.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.