Luke August är en artist från Melbourne i Australien. Med inspiration av akter som Tame Impala, Flume och Caribou skriver och producerar han all sin musik själv i sin hemstudio. Här är han aktuell med singeln Only one in the world. Låten bjuder på ett retrodoftande arrangemang och varm produktion som jag verkligen uppskattade. På låten sjunger Luke om att se tillbaka på ens liv och alla ens fel man gjort på olika sätt för att lite inse att man inte är perfekt.

Om singeln berättar Luke för bloggen:

”Jag har alltid haft det svårt, som jag är säker på att många av oss har, att kommunicera mina verkliga känslor till de omkring mig. Att kunna uttrycka tankar och känslor genom texter och melodier är mitt sätt att göra det. När jag skrev den här låten var jag mentalt på en ganska mörk plats och letade efter en flykt… Den här låten är kulminationen på en massa saker som hände i mitt liv vid den tiden som här förvandlats till en melodi.

I grund och botten handlar Only one in the world om att se tillbaka på alla gånger du fuckat upp, erkänna för dig själv att du inte är perfekt och inse vikten av att hålla fast vid de positiva sakerna vi har i våra liv. Jag tror att detta återspeglar vår nuvarande situation när världen stängts ner eftersom alla har haft mycket tid att tänka på det förflutna, nuet och vart de är på väg härnäst.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.