Scary Monsters är en duo som består av Kalle Erkenborn och Gabriel von Essen. Tillsammans har de spelat med och jobbat med en hel del olika artister sedan tidigare så som Miynt, Ruby Empress, Ana Diaz, Sabina Ddumba, Elias, Flikka och Beatrice Eli bara för att nämna några få.

Apple Music

I och med att Kalle och Gabriel är vänner utanför musikskapandet också så föll det naturligt att de började göra mer musik ihop, främst för att rådande pandemin gjorde att de inte hade något bättre för sig, vilket då resulterade i en hel EP och musikprojektet Scary Monsters.

Först ut med duon är singeln Shining on me. En alternativ indie-soulig låt med en skvätt pyskedila i produktionen skulle jag säga. Väldigt skön och behaglig låt som för tankarna till ett 70-talssound. Lite MGMT över det hela kan man nog säga för att få en känsla över soundet.
Låten i sig är en kärlekslåt som skrevs med tanken om att förhållanden är ett slags kretslopp som behövs skötas om.

Om arbetet med Shining on me berättar Kalle för bloggen:

”Vi började med att göra musiken först. Vi brukar sätta oss vid varsitt instrument och testa olika idéer och trycka rec. Sedan tog jag vidare låten och testade massa olika versmelodier i soffan hemma hos mig själv. Det var helt nedsläckt och jag satt och spelade in det med en dålig mick och iphonehörlurar. Sedan tog jag den slutliga idéen till Gabriel och vi färdigställde refrängen och outrot så var det klart!”

Du hör resultatet här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.