Scary Monsters – Shining on me

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Scary Monsters är en duo som består av Kalle Erkenborn och Gabriel von Essen. Tillsammans har de spelat med och jobbat med en hel del olika artister sedan tidigare så som Miynt, Ruby Empress, Ana Diaz, Sabina Ddumba, Elias, Flikka och Beatrice Eli bara för att nämna några få.

I och med att Kalle och Gabriel är vänner utanför musikskapandet också så föll det naturligt att de började göra mer musik ihop, främst för att rådande pandemin gjorde att de inte hade något bättre för sig, vilket då resulterade i en hel EP och musikprojektet Scary Monsters.

Först ut med duon är singeln Shining on me. En alternativ indie-soulig låt med en skvätt pyskedila i produktionen skulle jag säga. Väldigt skön och behaglig låt som för tankarna till ett 70-talssound. Lite MGMT över det hela kan man nog säga för att få en känsla över soundet.
Låten i sig är en kärlekslåt som skrevs med tanken om att förhållanden är ett slags kretslopp som behövs skötas om.

Om arbetet med Shining on me berättar Kalle för bloggen:

“Vi började med att göra musiken först. Vi brukar sätta oss vid varsitt instrument och testa olika idéer och trycka rec. Sedan tog jag vidare låten och testade massa olika versmelodier i soffan hemma hos mig själv. Det var helt nedsläckt och jag satt och spelade in det med en dålig mick och iphonehörlurar. Sedan tog jag den slutliga idéen till Gabriel och vi färdigställde refrängen och outrot så var det klart!”

Du hör resultatet här nedan.Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.