Under året som gått har jag imponerats av de singlar Julia Viktoria släppt. Nu är det äntligen dags för sångerskan att samla singlarna på en hel EP tillsammans med den nya låten Stranger, som även är titelspåret.

Popmuzik Popcast

I min poddintervju med Julia (som släpps nästa torsdag) berättade sångerskan att låten kom från ett brev som hon skrev till sitt ex. Där hon skrev att hon ändå tyckte de kunde vara vänner istället för främlingar.

Sångerskan berättar:

”Jag började få en hel del flashbacks av mitt tidigare förhållande. Jag kunde inte sluta tänka och reflektera över den tid vi haft tillsammans och det vi delat. När jag funderade på allt det som varit, reflekterade jag även över tanken på att en person som man delat en del av sitt liv med helt plötsligt blivit en främling. Jag ville inte vara en främling, jag ville kunna lära känna den människan igen, i ett annat perspektiv.”

Tyvärr var exet inte så pigg på det. Så främlingar it is. Men för oss får vi en skönt medryckande poplåt med härlig puls producerad av Johannes Willinder.

Julia översatte även Strangers till svenska och den versionen finns som bonusspår på EP:n. Samma känsla i låten men helt klart alltid mer direkt när man sjunger på svenska. Så den versionen är värd att kolla in.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.