Under året som gått har jag imponerats av de singlar Julia Viktoria släppt. Nu är det äntligen dags för sångerskan att samla singlarna på en hel EP tillsammans med den nya låten Stranger, som även är titelspåret.

Popmuzik Podcast

I min poddintervju med Julia (som släpps nästa torsdag) berättade sångerskan att låten kom från ett brev som hon skrev till sitt ex. Där hon skrev att hon ändå tyckte de kunde vara vänner istället för främlingar.

Sångerskan berättar:

”Jag började få en hel del flashbacks av mitt tidigare förhållande. Jag kunde inte sluta tänka och reflektera över den tid vi haft tillsammans och det vi delat. När jag funderade på allt det som varit, reflekterade jag även över tanken på att en person som man delat en del av sitt liv med helt plötsligt blivit en främling. Jag ville inte vara en främling, jag ville kunna lära känna den människan igen, i ett annat perspektiv.”

Tyvärr var exet inte så pigg på det. Så främlingar it is. Men för oss får vi en skönt medryckande poplåt med härlig puls producerad av Johannes Willinder.

Julia översatte även Strangers till svenska och den versionen finns som bonusspår på EP:n. Samma känsla i låten men helt klart alltid mer direkt när man sjunger på svenska. Så den versionen är värd att kolla in.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.