Dawn’s Lily är en producentduo från Los Angeles som består av Donovan Blair och Kevin Danis. De debuterat här med singeln When I walk away som framförs av Tessa. En skönt medryckande EDM-singel med vemodig sång och tungt beat.

Popmuzik Popcast

Donovan berättar för bloggen:

”Med risk för att låta otroligt klichéfull, föddes den här låten från ett heartbreak som jag gick igenom för mer än ett år sedan. Skriven dagen efter att ett treårigt långt förhållande slutade, den här låten har en speciell plats i mitt hjärta. Fyra månader efter det att den ursprungliga demon producerades, skickade jag låten till sångaren / låtskrivaren Tessa som var den tredje låtskrivaren som gav sig på att skriva en topline till låten. Hennes uppmärksamhet till detaljer, både melodiskt och lyriskt, gjorde att jag blev kär i det som blev When I walk away. Det gick nästan åtta månader till innan Dawn’s Lily bildades och med Kevin i teamet förnyade vi sångens produktion helt och hållet för att äntligen låten till den kvalitetsnivå som ansågs rätt för att släppa.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.