Cardioid är ett musikprojekt av den Los Angeles-baserade sångerskan Lizzy Ellison. Hon är just nu aktuell med EP:n Fantasy Metal, som då blir hennes första EP. Från den kan du här lyssna på singeln Word up. Snyggt filmisk produktion och klassik poparrangemeng som jag gick igång på.

Nordiska Favoriter

Om låten berättar sångerskan.

”Det bara rann ur mig. Jag hade haft ett tufft förhållande med min mamma de senaste åren och den här låten kändes som det bästa uttrycket för mina känslor gentemot henne, på ett kärleksfullt men extremt ärligt sätt – något jag inte känner att jag någonsin skulle kunna berätta direkt till henne på grund av hur vi kommunicerar. Det behövde komma ut. Slutet kom senare, när vi gjorde en sista inspelning, där de sista fraserna talar om hopp och kärlek till henne och hur vi hittar varandra igen. Som de flesta låtar jag skriver började det självbiografiskt, men känslan är helt universell.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.