Det har nu gått tio år sedan Take That släppte deras absolut bästa låt.

Saken är den att jag var aldrig varit ett superstat fan av gruppen innan de släppte The Flood. Jag tyckte de hade en del bra poplåtar. Rule the World som användes i filmen Stardust var magi. Back for good och Pray var fina. Deras cover på How deep is your love och Relight my fire tillsammans med Lulu var också på övre skalan. Sedan var det mycket som var ”okej”.

Men så. Den 15:e Oktober 2010 återvände Robbie Williams till gruppen och under ledning av Stuart Price seglade – eller mer rodde – de sig till deras absolut topp. Med en storslagen produktion och ett arrangemang som för varje årtag växte och växte. Det var för mig perfekt pop som det tog gruppen 20 år att åstadkomma.

Låten hamnade på andraplats på prispallen när den släpptes i Storbritannien. Lite synd måste jag säga. För The Flood hade allt varit värt en förstaplats. Men livet är inte alltid rättvis. Speciellt inte i popland.
The Flood kunde sedan hittas på albumet Progress en månad senare som även det måste ses som en klar milstolpe i historien om Takes That. Albumet hamnade dock på en välförtjänt förstaplats i Storbritannien.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.