Då var det dags att upptäcka en ny duo från Göteborg här i bloggen.

Det är Nicolai Kjellberg som tidigare varit med i Hearts & Colors som slagit sig samman med Andreas Thordenberg och bildade SoSo fauX 2019.

Först ut med den nya duon är singeln Twentyfourseven. Här får vi skön psykedelisk bedroom-pop med behagligt luftig produktion samt stark melodi. Med andra ord: väldigt lätt att gilla detta. Definitivt något som borde tilltala fans av Tame Impala och The Japanese House.

Om låten berättar Nicolai för bloggen:

Twentyfourseven skapades parallellt i Berlin och Göteborg när Andreas skickade över en ofärdig låtidé till mig via iMessage. Under min visit i det somriga Berlin började jag snart höra melankoliska melodier och ord som skildrade saker som jag under den tiden gick igenom. Vi ser den här låten som en presentabel dörröppnare till SoSo fauXs värld då det är den första låten vi skrev och producerade tillsammans som en duo.”

Låten släpps tillsammans med en musikvideo som bjuder på härligt retrodoftande videoeffekter och VHS-skimmer. Underbart!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.