Kettleflower är en duo från Nashville som består av Mike Purcell och Patrick Rickelton. Tillsammans skriver de låtar som tar upp sociala orättvisa, rasism och klimatförändringar. Ämnen som är viktiga för många i USA men tyvärr inte så viktiga för de som styr landet…

Senaste singeln heter Air-out och är en hyllning till de kvinnor och män som tar sig ut på gatorna och protestera mot polisbrutalitet och den systematiska rasismen i landet.

Patrik berättar för bloggen:

”Min partner Mike spelade in huvuddelen av spåret i maj i år i sin hemmastudio och jag avslutade det med texter och sång i maj och juni i mitt hem. Detta hände medan protesterna tog fart runt USA. Verserna är ur mitt perspektiv som en vit man som börjar lyssna mer noggrant och bättre förstå verkligheten hos minoritetsgrupper, och refrängen är ett ”tack” för att du trycker tillbaka, tar till gatorna och tvingar oss alla att hantera den verkligheten.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.