Efter singlarna Roll like a dummy och Polside är det nu dags för Viktor Persson och hans alter ego Late Verlane att släpps singel nummer tre på lika många år i form av Speedfight.

Låten i sig handlar om ungdomens känsla av odödlighet inlindat i ett snyggt arrangemang som fyllts av vemod och stark melodi.

Om Speedfight berättar Late Verlane:

”Texten är en slags hyllning till tiden när jag var 15 år och alla körde runt på sina mopeder i min hemort Torslanda. Det handlar om min barndomsvän Max som alltid körde runt i hopp om att hitta spänning, men också problem. Max gick bort i tidig ålder. Hans trimmade moped gick snabbare än min.

Låten handlar om känslan av odödlighet och hur den känslan har förändrats för mig detta året. Barndomen upplever jag som ett obegränsat landskap som fortfarande känns väldigt närvarande. Och jag utforskar nya delar av det landskap i samband med att bli äldre. 

Albert Hildebrand har fångat känslan av låten i musikvideon som du ser här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.