Efter singlarna Roll like a dummy och Polside är det nu dags för Viktor Persson och hans alter ego Late Verlane att släpps singel nummer tre på lika många år i form av Speedfight.

POPMUZIK LOVER 2

Låten i sig handlar om ungdomens känsla av odödlighet inlindat i ett snyggt arrangemang som fyllts av vemod och stark melodi.

Om Speedfight berättar Late Verlane:

”Texten är en slags hyllning till tiden när jag var 15 år och alla körde runt på sina mopeder i min hemort Torslanda. Det handlar om min barndomsvän Max som alltid körde runt i hopp om att hitta spänning, men också problem. Max gick bort i tidig ålder. Hans trimmade moped gick snabbare än min.

Låten handlar om känslan av odödlighet och hur den känslan har förändrats för mig detta året. Barndomen upplever jag som ett obegränsat landskap som fortfarande känns väldigt närvarande. Och jag utforskar nya delar av det landskap i samband med att bli äldre. 

Albert Hildebrand har fångat känslan av låten i musikvideon som du ser här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011