Sakta men säkert börjar vi närma oss releasen av albumet A Place to Call Home med singer-songwritern Simon Alexander. Senast kunde vi höra singeln Heading nowhere och nu är det dags för Gloria som du hör här i bloggen. Ännu en gång får vi folk-pop med mycket känsla och uttryck i Simons röst tillsammans med ett behagligt arrangemang.

Om Gloria berättar Sinom för bloggen:

”Jag har haft melodin för Gloria i huvudet ganska länge, men visste inte riktigt vad jag ville att den skulle berätta. Men så småningom kände jag att den behövde representera känslan av frihet, och eftersom jag är en sån stor nostalgiker så kändes det naturligt att minnas på yngre dagar då frihet var allt. Så denna här låten fick centreras kring känslan att lämna något säkert bakom sig i jakten på något nytt och osäkert, vilket jag tycker är väldigt talande för hur det var att växa upp.”

Albumet A Place to Call Home släpps den 28:e September.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.