When In Rome – The Promise

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

When In Rome är ett brittiska new wave-popband som bildades i slutet av 80-talet och bestod av Clive Farrington, Andrew Mann och Michael Floreale (de hade en fjärde medlem (Andy O’Connell) som lämnade bandet innan allt började hända för dem. Och det var med debutsingeln The Promise som allt verkligen började hända. Låten blev kanske inte den där kommersiella hiten, men den hamnade faktiskt på förstaplats på danslistan i USA. Efter att singeln släpptes kom debutalbumet och sedan försvann bandet ganska snabbt bort i periferin med kommande singlar.

Det var väl inte förrän låten användes i den lysande filmen Napoleon Dynamite som The Promise fick en större spridning tack vare streaming.
Då, 2003, var bandet splittrat och det blev ganska mycket smutskastning då en Floreale i bandet tog alla royalties för låten från filmen. Inga glada miner från de gamla vännerna då.

Idag finns faktiskt bandet kvar och är lite som Boney M, uppdelat i två olika band: When In Rome II samt When In Rome UK. Den sistnämnda är bandet som har originalsångarna, så det är väl det som är mest intressant här om man ska leta upp dem. För de åker allt runt på nostalgiträffar och spelar sina 80-talslåtar, så som många andra one hit wonders gör dessa tider.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.