1985 släppte den brittiska popgruppen Duran Duran ledmotivet till James Bond-filmen A View To A Kill. Filmen blev Roger Moores sista som den legendariska agenten med rätt att döda och hade bland annat en lysande Christopher Walken som antagonist.

Följ på Apple Music

Titelspåret skrevs av Duran Duran tillsammans med kompositören John Barry som då även komponerade musiken till själva filmen. Resultatet är vad jag och många med mig anser som en av de bästa Bond-låtar som gjorts under seriens snart 25 filmer långa levnad. Jag är i alla fall väldigt förtjust i låten och av just Moore filmerna är det definitivt den bästa, följd av For your eyes only och All time high.

Själv minns jag hur jag älskade videon till A view to a kill. Hur bandet traskar runt uppe i Eiffeltornet och klipptes in med scener från filmen när Bond jagar Grace Jones. Det var ju lite som en film i sig och såklart väldigt underhållande med alla videokameror samt hur bandet är med och spränger saker.
Extra fnissigt blir det i slutet när sångaren presenterar sig som Bon, Simon Le Bon.

A view to a kill blev självklart en stor hit för gruppen och blev etta i både Sverige och USA. I Storbritannien hamnade låten på en andraplats när den släpptes där.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011