Duran Duran – A view to a kill

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

1985 släppte den brittiska popgruppen Duran Duran ledmotivet till James Bond-filmen A View To A Kill. Filmen blev Roger Moores sista som den legendariska agenten med rätt att döda och hade bland annat en lysande Christopher Walken som antagonist.

Titelspåret skrevs av Duran Duran tillsammans med kompositören John Barry som då även komponerade musiken till själva filmen. Resultatet är vad jag och många med mig anser som en av de bästa Bond-låtar som gjorts under seriens snart 25 filmer långa levnad. Jag är i alla fall väldigt förtjust i låten och av just Moore filmerna är det definitivt den bästa, följd av For your eyes only och All time high.

Själv minns jag hur jag älskade videon till A view to a kill. Hur bandet traskar runt uppe i Eiffeltornet och klipptes in med scener från filmen när Bond jagar Grace Jones. Det var ju lite som en film i sig och såklart väldigt underhållande med alla videokameror samt hur bandet är med och spränger saker.
Extra fnissigt blir det i slutet när sångaren presenterar sig som Bon, Simon Le Bon.

A view to a kill blev självklart en stor hit för gruppen och blev etta i både Sverige och USA. I Storbritannien hamnade låten på en andraplats när den släpptes där.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.