Drömpopbandet ViVii är tillbaka för att bjuda oss på deras första låt från kommande andra albumet. De släppte ju sitt självbetitlade debutalbum 2019 och till våren 2021 är det planerat att tvåan ska se dagens ljus.

Först ut är låten Summer of 99. På denna berättar äkta makarna Caroline och Emil Jonsson historien om vägen in i vuxenlivet, nykära och naiva. Låten är ett kärleksbrev till det förgångna och ett avstamp mot framtiden. Det är en låt om romantik, skev självbild, uppväxt och resan mot att inte alltid ta hänsyn, men också om ren och skär glädje över att få existera.

Summer of 99 är lite som livet. Den börjar behagligt och drömliknande, lite som att titta på gamla foton från sin barndom. Efter ett tag förändras ljudbilden dock och blir mer dansant psykedelisk. Även om det kanske skaver lite vid första takten mot inledning så håller sig ViVii hela tiden inom den varma och drömliknande produktionen som låten började med. Vilket jag tyckte gjorde det hela väldigt intressant.

Anders Eckeborn berättar:

”Saker görs ofta i syfte att vara lättillgängliga och skaparprocessen ska gå smidigt och snabbt. Men med Summer of 99 fick det ta tid. Här fanns inga kompromisser, inga genvägar. Bara gamla, riktiga instrument och en hel massa sentimentalitet.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.