Smith & Thell fortsätter att släppa hits och följer nu upp Goliath från i vintras med singeln Year of the young. En låt som summerar duons 2019 där de som grupp nått enorma framgångar samtidigt som de privat behövt hantera stora sorger. Samtidigt lyckas Maria Jane Smith och Victor Thell som alltid att få det bitterljuva och melankoliska att bli lysande popmusik med upplyftande känsla. Det tycke jag är fint.

”2019, året då vi ena dagen spelade på en solig festival i Kalifornien, bara för att nästa dag sitta vid en sjukhussäng och titta på någon vi älskar tyna bort. Året då vi fick allt vi någonsin ville, men kände att vi förlorade allt vi någonsin haft. Året för lite för mycket rock’n’roll. Året med gråt i hotellrum och leenden på scenen framför våra fans. Året då vi lyssnade på Margaret Elizabeth Fryes ord som ekade i en kyrka och in i våra själar. ’Stå inte vid min grav och gråt, jag är inte där, jag dog inte.'”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.