Här kan du upptäcka en spännande debutant i bloggen.
Det är Klara Goliger från Göteborg som idag släpper sin EP 22. Låtarna på EP:n är skrivna av sångerskan samt producerade tillsammans med Hannes Boeryd.

DOLBY ATMOS

”Vi är båda rätt nördiga på synthar, så vi baserade låtarna på det och min sång. Vi ville kombinera det elektroniska med mer levande element, så vi tog in ett band med trummor (Fredrik Serholt), bas (Hannes Boeryd), gitarr (Linnéa Ljungblad), keys (jag själv) och sax (Hanna Helperin) till det. Jag gillar själv mötet mellan akustiskt och elektro, jag hoppas att EP:n kan uppskattas av både folk som diggar ett gött sväng och folk som lyssnar baserat på sound.

Alla låtarna på EP:n är som små bitar ur mitt tjugoandra år, samtal med vänner och funderingar jag haft. Den handlar helt enkelt om hur det är att vara ung vuxen i vår tid med allt vad det innebär – sociala medier, psykisk ohälsa, tinder och kanske framförallt, den stora stressen över att försöka bli självständig, oberoende av andra människor runt omkring sig. Texterna uppmanar till att bli bättre på att släppa kontrollen, ta fram irrationella sidor och känna känslor fullt ut. Mycket inspiration är tagen från Liv Strömqvists Den rödaste rosen slår ut.

Fokuslåten från EP:n är titelspåret som du kan lyssna på här nedan. En lekfull låt som börjar avskalat där Klaras röst får ta plats för att sedan explodera i körsång, vilket ger en mäktig känsla. Det blir lite som filmisk folkmusik, vilket jag tyckte var tilltalande.

”Låten 22 kom till efter ett samtal med en kompis som mådde rätt dåligt, av ingen speciell anledning egentligen. Då kompisen gick en psykolog för att försöka bena ut vad det var sa psykologen, lite skämtsamt kanske, sagt att kompisen led av 22. Tydligen var det inte helt ovanligt att folk i just den åldern kom in och hade generell ångest utan att riktigt förstå varför. Det är det som låten handlar om, och det gav också idéen till hela EP:ns koncept kan man säga.”

Klara Goliger har tidigare varit med i Skamvrån och Eavesdrop. Just nu pluggar hon musik- och ljudproduktionskandidat i Göteborg.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011