Nyligen presenterade Kasbo sitt kommande album The Making Of Paracosm, som då blir producenten andra album och med den följer han upp Places We Don’t Know från 2018.

Popmuzik Podcast

Tillsammans med nyheten om albumet släppte han även singeln Play pretend. En låt som har den stora äran att framföras av ingen mindre än den alltid sjukt imponerande Joel Gunnarsson, eller Ourchives som han är mer känd som inom musikkretsar. Läckert mörk och rytmisk produktion som både är dansant och chillad som växer tillsammans med Ourchives röst.

Det hela känns som en stark början på Kasbos andra kapitel och något som kan göra Göteborgaren ännu större än han redan är.

Play pretend. var en av de första låtarna jag gjorde för albumet. Det började från en session där jag och Ourchives vid den tiden verkligen inspirerades av klassisk brittisk house och ville prova på något liknande. Vi gjorde det nästan lite för bra upptäckte vi, för det lät väldigt mycket som en klassisk brittisk houselåt men ingenting som oss själva. Vi började plocka isär låten. Behöll melodier och element från min originalproduktion tillsammans med Ourchives texter och vi byggde upp spåret från grunden. Tillslut blev det Play Pretend.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011