Idag tar bloggens nostalgitripp dig tillbaka till 1980. Året då Rubiks kub lanserades och så även TV-kanalen CNN. John Lennon sköts till döds och Ronald Reagan blev president.

POPMUZIK LOVER 2

Här i Sverige hölls Melodifestivalen i sedvanlig ordning den 8:e Mars och vinnaren blev ingen mindre än Tomas Ledin med bidraget Just nu! En låt som hamnade på en 10:e-plats i Eurovision Song Contest senare under våren.

Men detta inlägg handlar ju som du säkert listat ut från titeln inte om Ledins kickar, utan om en växeltelefonist. Låtgeniet Lasse Holm skrev Växeln hallå tillsammans med Gert Lengstrand och låten framfördes i tävlingen av Göteborgaren Janne Lucas. Växeln hallå blev omedelbart uppskattad i stugorna och slutade på en andraplats, 16 poäng efter Ledin.

Själv har jag ju alltid älskat Växeln hallå, ända sedan jag hörde den första gången där i början av 80-talet. Tror inte jag såg Melodifestivalen på TV när det väl var då, men det är mycket möjligt (jag var ju ändå sex år). men detta är definitivt en låt som fortfarande får igång både festen och karaokebaren numera. Lysande arrangemang och just svaret från ”växeln” med ”Det är ingen svar där, hon är inte kvar där…” är alltid en favorit. För Janne har det helt klart varit en lyckolåt som fått honom att uppträda på Stockholm Pride och otaliga TV-program igenom åren med just denna låt.

Med andra ord är det dags för stora nostalgivibbar här i bloggen med Växeln hallå.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011