Janne Lucas – Växeln hallå

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Idag tar bloggens nostalgitripp dig tillbaka till 1980. Året då Rubiks kub lanserades och så även TV-kanalen CNN. John Lennon sköts till döds och Ronald Reagan blev president.

Här i Sverige hölls Melodifestivalen i sedvanlig ordning den 8:e Mars och vinnaren blev ingen mindre än Tomas Ledin med bidraget Just nu! En låt som hamnade på en 10:e-plats i Eurovision Song Contest senare under våren.

Men detta inlägg handlar ju som du säkert listat ut från titeln inte om Ledins kickar, utan om en växeltelefonist. Låtgeniet Lasse Holm skrev Växeln hallå tillsammans med Gert Lengstrand och låten framfördes i tävlingen av Göteborgaren Janne Lucas. Växeln hallå blev omedelbart uppskattad i stugorna och slutade på en andraplats, 16 poäng efter Ledin.

Själv har jag ju alltid älskat Växeln hallå, ända sedan jag hörde den första gången där i början av 80-talet. Tror inte jag såg Melodifestivalen på TV när det väl var då, men det är mycket möjligt (jag var ju ändå sex år). men detta är definitivt en låt som fortfarande får igång både festen och karaokebaren numera. Lysande arrangemang och just svaret från “växeln” med “Det är ingen svar där, hon är inte kvar där…” är alltid en favorit. För Janne har det helt klart varit en lyckolåt som fått honom att uppträda på Stockholm Pride och otaliga TV-program igenom åren med just denna låt.

Med andra ord är det dags för stora nostalgivibbar här i bloggen med Växeln hallå.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.