Ryktet att Darin skulle vara gay har mer eller mindre gått sedan han var med i Idol. Själv har han förnekat det gång på gång. Även i en intervju med QX för några år sedan stod Darin fast vid att han inte var homosexuell.

Samtidigt har det alltid varit något där som känns fel. Darins flickvänner har alltid bott i Tyskland eller Finland. Han har aldrig nämt någon med namn eller ens haft en bild på någon av dem. Att vara privat och distanserat mellan sig själv och sin artist-person är en sak. Men att aldrig visa upp eller ens nämna personen man är ihop med är lite konstigt. Alla gör ju det på ett eller annat sätt. Men aldrig Darin.

När jag recenserade Darins album Tvillingen skrev jag att han öppnat upp sig mycket på albumet, men ändå verkade ha något mer att berätta. Det kändes som han ville berätta något mer, men inte vågade.

Idag fick vi svaret på frågan. Darin kom ut som homosexuell på Instagram. Inga konstigheter, bara ett jag är homosexuell. Det tog mig ett tag, men nu är jag här.

Att komma ut är så olika för olika personer.
Vissa kommer ut med buller och bång när de är sexuellt medvetna och mer eller mindre spränger garderoben de aldrig ens varit i. Andra behöver tid att mogna. För vissa tar det några år, andra kan det ta nästan hela livet. Men i grund och botten handlar det om att kunna stå för den man är och våga vara den man är. Så länge man inte är bekväm i det är det faktiskt ingen idé att komma ut. Då gör man sig själv en otjänst.
Själv visste jag att jag gillade killar när jag var 11 år. Sedan tog det 10 år till innan jag fullt ut accepterade mig själv som bög. Det behövde ta den tiden att mogna och växa. Så att Darin tagit den tid han behövde är inte ett tecken på att han ljugit eller varit feg. Han behövde bara finna sig själv och stå för den han är.
Svårare än så är det inte.

Samtidigt så har han ändå hintat lite om det. Det är svårt att inte förstå undertonen på hiten Nobody knows från 2012. En låt som känns mitt i all dansant produktion som om Darin försöker berätta att ingen vet att jag är gay, men så är det. Eller på just låten Tvillingen där han sjunger om att få leva ut som den han är.
Små brödsmulor som Darin spritt ut på vägen för att leda oss till just idag. Dagen när han vågade ta steget att komma ut.

Som sagt. Man ska få ta den tid man behöver och man ska vara trygg i sig själv. Jag tror att redan i morgon är Darin en säkrare och tryggare människa som är ännu mer stolt över den han är.
Välkommen hem, Darin.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.